Loes Farm, Warwick

Warwick

A residential scheme designed around a green infrastructure framework, comprising of a number of pocket parks, equipped children’s play spaces and a new country park. The scheme has been sensitively designed to respect the historic setting of the local designed landscape. Structural planting is employed to heavily filter views of the new development edge and create a sense of depth within the proposed country park. The central urban greenspace directs views through existing mature trees to the nearby church spire and surrounding landscape.

The main concern was to respect and where possible enhance the landscape setting of the adjacent designed landscape as well as incorporating and conserving the archaeological features on site: pronounced ridge and furrow agriculture became a core feature to the public open space strategy.

Look who's involved

“The constraints associated with this site ultimately became the defining features of the scheme; something that, for me, really demonstrates how design constraints can be successfully integrated with modern elements and used to create a distinctive sense of place.”

Cookies

This website uses cookies. You can read more information about why we do this, and what they are used for here.

Accept Decline